De Zwitserland specialist

+31 (0)74 255 92 00 | +41 (0)44 462 1188

Anika

Wat is het leven toch goed!

Nou daar zit ik dan, alweer bijna 2,5 maand in mijn favo vakantieland Zwitserland!!! Vanuit mijn knusse kamertje kijk ik zo af en toe naar beneden het dal in richting Thunersee. De enorme donderbui is net weer voorbij en ik geniet van frisse luchten, een mooi wolkendek die nog zo boven de bergen hangt en de koeien die rustig staan te grazen onderaan het personeelshuis. Zo af en toe komen er herten en een vos voorbij die op hun gemakje op zoek zijn naar alle verse groene grasblaadjes die nu sinds een paar weekjes weer te voorschijn zijn gekomen na 6 maanden sneeuw.Ik geniet met volle teugen van alle kleuren die terug komen, de bomen die weer blaadjes krijgen, de jonge dieren die overal rond huppelen en alles wat de lente hier in omgeving Thunersee aan moois brengt. Ik zit hier nu in een klein dorp, Heiligenschwendi, zo’n kwartier van Thun af in de bergen. gelukkig heb ik een auto hier, wat het een stuk gemakkelijker maakt om even naar beneden te gaan. Er gaat ook wel een bus, dus helemaal onbereikbaar is het niet, maar gemak dient de mens!

Ik ben vanaf het moment dat ik hier begonnen ben meteen erg leuk opgevangen door mijn collega’s! Ik woon in een personeelsflat, meteen naast de kliniek. Heb een eigen kamer en deel de badkamer, toilet en keuken met nog 4 huisgenoten. In het begin dacht ik dat ik er enorm aan zou moeten wennen, maar ben er vanaf dag 1 achter dat ik erg blij ben hier te wonen. Ik heb meteen zoveel leuke mensen leren kennen. Mijn buurvrouw is tevens ook meteen mijn collega op de afdeling en is degene die me vanaf dag 1 meegetrokken heeft naar van alles en nog wat. Heb zo erg snel mensen leren kennen en doe ook veel met hen!

Ik werk hier nu fulltime, oftewel 42 uur per week. Ik dacht dat ik dan flink op een houtje zou moeten bijten, om dat vol te houden maar het valt me erg mee allemaal. Vind het heerlijk om op de afdeling te zijn. Heb erg leuke patiënten en collega’s die allemaal erg graag willen helpen mij zo snel mogelijk het Zwitserduits onder de knie te laten krijgen. Ook vinden ze het geen probleem om voor mij Hoogduits te praten, wanneer ik het niet goed begrijp (want moet eerlijk toegeven…dat taaltje is af en toe echt niet te begrijpen!!) Het is erg leuk om te zien, dat ik de taal steeds beter begrijp en steeds minder hoef te vragen om Hoogduits te spreken. Maar moet ook wel vertellen, dat ik de nodige taalfoutjes heb gemaakt, waar iedereen erg hard om gelachen heeft. Blijkt dat een Nederlands woord toch iets heeeeeeeel anders in het Duits of Zwitserduits betekend!! Oepsie!!!! Maar gelukkig wordt dat ook zeker niet afgekraakt, en helpen ze me alleen maar om het wel goed te zeggen (en hebben zij weer hun lachmoment van de dag gehad). Het werk is hier een stuk rustiger als in Nederland, heb wel moeten wennen aan nieuwe medicatienamen, verpleegmethoden en rangen en standen hier, maar dat went ook snel genoeg, zolang je je er maar voor open stelt.

Wanneer ik hier vrij ben probeer ik zeker te genieten van al het moois wat er hier te vinden is. Van de winter ben ik geregeld de pistes op gegaan wat zo ongeveer een uurtje vanaf hier rijden is. Nu zijn de pistes in de buurt dicht en gaan we lekker genieten van alles wat onder de sneeuw vandaan komt. Zo ben ik al wezen wandelen in Grindelwald, zijn we met een groepje naar de Beatushöhlen geweest en heb ik de Schilthorn weer van dichtbij gezien. Er zijn ook nog plannen genoeg wat ik wil gaan verwezelijken hier, zoals duiken in de Thunersee, een paraglide-cursus doen en riverraften (met en zonder boot) op de ruigere rivieren hier, maar ook op de Aare tussen Thun en Bern. Wanneer ik hier een vrije dag heb en iets ga ondernemen heb ik het gevoel vakantie te hebben! Dat geeft mij weer enorm veel energie en zeker kracht om door te gaan!

Moet wel bekennen, dat ik wat heimweemomentjes heb gehad, vooral als mensen hier zijn geweest of ik weer een voet op Nederlandse bodem heb gezet, maar ben er ook achter dat dat vaak maar even duurt en iedereen om mij heen jaloers is op waar ik nu woon, wat ik allemaal heb gedaan en nog ga doen. Dan kijk ik weer uit mijn raam….geniet van de bergen en de Thunersee en denk…wat is het leven toch goed!

AnikaTerug naar overzicht >>
 

Over ons

Wij zijn Helen Eleveld en Carolien Timpers, eigenaar van Scholten Medical en bevlogen ondernemers die een gezamelijke passie delen, namelijk mensen gelukkkig maken in hun werk.
Lees meer >>

Vestigingen

Scholten Medical Recruitment BV Hengelo
Lees meer >>

Scholten & Associates Recruitment AG Zürich
Lees meer >>