De Zwitserland specialist

+31 (0)74 255 92 00 | +41 (0)44 462 1188

Ben

Na de Caribbean door naar Zwitserland via Columbia!

Ik was klaar met mijn MBRT-opleiding en wilde graag is voor een à twee jaar naar het buitenland gaan. Langdurig reizen was geen optie, want daar had ik geen geld voor. Werken was dus noodzakelijk en dan wel het liefst in de radiologie. Ik besloot toen navraag te doen bij Scholten naar de mogelijke opties waarheen ik zou kunnen gaan. Toen ik hoorde dat de Cariben een optie was had dit gelijk mijn aandacht. Mijn keus was snel gemaakt. En binnen enkele maanden was het zover. Een lange reis, maar daar had ik bijna niks van mee gekregen door de opwinding. Ik was nog nooit zo ver geweest en al helemaal niet voor zo een lange tijd. Had ik in eerst instantie een periode van slechts een jaar besloten, hield ik de mogelijkheid om langer te blijven toch al open. Dat laatste was dus ook wat gebeurde. In totaal heb ik precies tweeëneenhalf jaar op Aruba gewoond en gewerkt. Een belevenis om nooit te vergeten. Een prachtig eiland dat echt veel te bieden heeft. Prachtige stranden, blauwe zee en een heuvelachtig achterland, waardoor je leuk met een jeep kan rijden. Een eigen cultuur doorspekt met buitenlandse invloeden uit onder andere de Verenigde Staten, Nederland, Zuid-Amerika en de andere Caribische eilanden. Iedereen wel zin in een feestje of een barbecue op het strand. Daarnaast is het werken in het algemeen ziekenhuis me ook goed bevallen. Het ziekenhuis is niet groot, maar beschikt toch over twee buckykamers, doorlichtapparatuur, mammografie, echo, CT en MRI. En een groot aantal collega’s waarmee het prettig samenwerken is.

Het eiland is wel erg klein en dat heeft me na tweeëneenhalf jaar doen besluiten om is verder te kijken. Ik kreeg de mogelijkheid om is totaal wat anders te doen. Vrijwilligerswerk in Colombia. Gedurende zes maanden was ik werkzaam met straatkinderen in Medellín. Een project voor Stichting Amigos Colombianos. Inmiddels heeft dit land en zeker de kinderen mijn hart veroverd. Ik zal daar dus zeker weer naar terugkeren, wanneer ik genoeg gespaard heb. Het leven in Colombia is goedkoop, maar zes maanden zonder loon hakt er toch behoorlijk in. Om deze reden heb ik opnieuw contact opgenomen met Scholten en zij stelden mij een tijdelijke baan voor in Zwitserland gedurende het winterseizoen.

Inmiddels zit ik nu een aantal weken in een klein wintersportdorpje in het Duitstalige kanton Bern. Een zeer klein ziekenhuis, waarin slechts twee vaste röntgenlaboranten werken. Daar in de wintermaanden veel toeristen komen, en daarmee gepaard gaande dus veel ongelukken gebeuren, ben ik als extra laborant gevraagd hun bij te springen. Vooralsnog is deze noodzaak voor een extra laborant nog niet zeer urgent gebleken, want tot op heden krijgen we nog niet zoveel patiënten binnen, maar de verwachting is dat dit spoedig zal veranderen door de a.s. vakantieperioden. De collega’s en de rest van het personeel in het ziekenhuis zijn erg aardig. Gelukkig spreken zij ook Hoogduits, want van het Zwitsersduits kan ik niet zoveel begrijpen. Maar dat ben ik op zich nog wel gewend met mijn tijd op Aruba. Daar had ik namelijk ook regelmatig te maken met mensen die geen Nederlands of Engels kenden en in de begintijd sprak ik nog geen Papiamento of Spaans. Met handgebaren kom je echter heel ver, maar dat is in Zwitserland dus niet nodig. Iedereen spreekt ook Hoogduits en zijn erg geduldig.

Skiën heb ik nog niet gedaan, maar zal binnenkort mijn eerste lessen nemen. Wel al gesleed en veel gewandeld. Een mooi land, vol met bergen en sneeuw, aardige mensen en een prettige werksfeer. Of ik hier ook voor een aantal jaar zou willen blijven weet ik echter niet. Ik ben denk ik meer een mens voor de warmte!

Groet, Ben

Noot van Scholten Medical: Ben is uiteindelijk toch in Zwitserland gebleven. Na zijn tijdelijke winterinzet in de bergen, heeft hij een nieuw onbepaald dienstverband geaccepteerd in het Kanton Zürich via Scholten.Terug naar overzicht >>
 

Over ons

Wij zijn Helen Eleveld en Carolien Timpers, eigenaar van Scholten Medical en bevlogen ondernemers die een gezamelijke passie delen, namelijk mensen gelukkkig maken in hun werk.
Lees meer >>

Vestigingen

Scholten Medical Recruitment BV Hengelo
Lees meer >>

Scholten & Associates Recruitment AG Zürich
Lees meer >>