De Zwitserland specialist

+31 (0)74 255 92 00 | +41 (0)44 462 1188

Denise

Mijn eerste uitdaging was om Duits te leren!

Ik had het in Nederland niet meer naar mijn zin. Qua werk was ik niet tevreden en ik kon niets anders vinden wat op mij aansloot en mij genoeg uitdaging zou bieden. Verder had ik het gevoel van ‘is dit alles’. Ik dacht al jaren om iets in het buitenland te gaan doen maar wist niet goed hoe het aan te pakken. Op dat moment in mijn leven werd mijn wens om naar het buitenland te gaan steeds sterker en ging ik op internet zoeken. In eerste instantie ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerkprojecten maar het problem daarbij blijft dat je er zelf veel geld in moet investeren. Met mijn opleiding als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (HBO) is het niet makkelijk in het buitenland betaald werk te vinden gezien deze opleiding niet in elk land bestaat of hetzelfde inhoud. Uiteindelijk kwam ik terecht bij het bemiddelingsbureau Scholten Medical. Ik ben naar het bureau geweest voor een intakegesprek en zij zagen mogelijkheden om te bemiddelen met Zwitserland.

Ze hebben me veel informatie gegeven over wat er allemaal voor nodig was en antwoord gegeven op alle vragen die ik kon bedenken. Aangezien mijn Duits niveau 0,0 was, was mijn eerste uitdaging om Duits te leren. In de zomer had ik een vakantie naar Zurich geboekt om het land een beetje te leren kennen. De stad en de sfeer bevielen mij erg goed. Op mijn laatste dag had ik onverwachts een sollicitatiegesprek. Ik dacht in eerste instantie dat het werk niets voor mij zou zijn, maar ik dacht oefening baart kunst en besloot het toch te proberen. Het bleek om een gespecialiseerde kliniek in Zurich te gaan. Het betrof een groep waar de mensen diverse problemen hadden zoals een lichte verstandelijke beperking, gedragsproblemen, psychiatrische problemen en ook Epilepsie. Het eerste gesprek is goed verlopen en daarna heb ik twee maanden later 2 dagen meegelopen. Het werk en de mensen bevielen mij goed. Uiteindelijk heb ik de stap genomen en ik zit er inmiddels ruim 6 maanden. Het Zwitserse leven bevalt mij op dit moment heel erg goed en het werk is erg leuk. Ik ga er regelmatig op uit, ontdek Zwitserland en zijn buurladen en heb hier nu veel contacten. Het valt natuurlijk in het begin niet mee een heel nieuw leven op te bouwen in een vreemd land waar je niemand kent. Twee sites die speciaal voor buitenlanders zijn hebben mij erg geholpen en ik wil jullie adviseren daar ook gebruik van te maken, in welk land je ook bent: www.meetup.com en www.glocal.com Daarnaast moet je de Zwitserse taal niet onderschatten. Het is anders dan het hoog Duits maar je leert het snel verstaan als je er dagelijks mee bezig bent en het hoog Duits is een goede basis. Ik heb mijn uitdagingen hier gevonden!

DeniseTerug naar overzicht >>
 

Over ons

Wij zijn Helen Eleveld en Carolien Timpers, eigenaar van Scholten Medical en bevlogen ondernemers die een gezamelijke passie delen, namelijk mensen gelukkkig maken in hun werk.
Lees meer >>

Vestigingen

Scholten Medical Recruitment BV Hengelo
Lees meer >>

Scholten & Associates Recruitment AG Zürich
Lees meer >>