De Zwitserland specialist

+31 (0)74 255 92 00 | +41 (0)44 462 1188

Eline

Down Under, here I come!

Na een lange voorbereidingstijd, kwam ik in juli 2007 in Australië (Down Under) aan. Daar ging ik als HBO-V verpleegkundige in Brisbane (Queensland) aan de slag. Meer dan een jaar had ik mij hierop voorbereid. Ondanks de steun en toeverlaat van Scholten Medical, bleef het vooral heel spannend wat ik zou gaan aantreffen. Toen ik aankwam (zucht, die jetlag viel mij tegen, fijne nadeel is dat je te moe bent over de situatie na te denken!), had ik eigenlijk vrij snel die week alles geregeld wat ik moest doen. Per het einde van de eerste week had ik een woning gevonden, tax geregeld, stempels in mijn paspoort en telefoonaansluiting! Een goede start dus.

In de tweede week heb ik de omgeving al een beetje bekeken en al vrij snel daarna startte de introductie in het ziekenhuis waar ik aangesteld was. Die introductie was behoorlijk zwaar, aangezien alle onderwerpen weer behandeld werden in het Engels! (Soms ook nog eens zeer snel gesproken!). De introductie duurde 4 dagen en nadien was mijn brein echt vol. Aansluitend vond ook de introductie op de afdeling nog plaats (orthopedie). Aangezien het hele zorgsysteem totaal anders is dan in Nederland, heeft het even geduurd voordat ik alles onder de knie kreeg. Medicatie, protocollen, werkwijzen, niets is hetzelfde, maar daarmee ook een grote uitdaging! Na verzoek van mijn kant heb ik na een paar dagen een Clinical Nurse aan mijn zijde gekregen die mij door de wirwar van regels en werkprocessen heeft begeleid. Dit was zeker een aanwinst! Sindsdien kreeg ik het werk veel beter onder de knie. De patiëntencategorie is veel uitgebreider dan op mijn vorige afdeling. De meeste patiënten liggen hier met botbreuken. Je werkt in een internationaal team (vooral Aziatische collega’s zijn soms heel moeilijk te verstaan!) en de werkdruk ligt vergeleken met Nederland een stuk lager.

Aangezien Brisbane niet al te groot is, heb ik mijn nieuwe woonplek redelijk snel eigen kunnen maken. Alhoewel de het Australische Engels me nog niet gelijk heel goed afging (de Hey mate, thank ya love, you’re all right doll en far out eh) waren nog niet echt snel onderdeel van mijn dagelijkse routine. Maar uit de mond van collega’s klonk het wel lekker informeel. Het leven buiten (met mooi weer!) bevalt mij in Australië heel goed! Een minder goede ervaring heb ik overgehouden aan één van mijn eerste parkbezoeken. Hier kwam ik in aanraking met een Magpie, een vogel die mensen aanvalt als je in het broedseizoen (gedurende 4-6 weken per jaar) te dichtbij het nest komt! Mensen die langslopen worden als ‘invaders of the territory’ gezien, nou die ervaring heb ik dus ook opgedaan!! Ik werd door zo’n beest aangevallen, echt heel erg eng! Na deze eerste kennismaking, heb ik gedurende het broedseizoen de parken uiteraard vermeden!

In Australië heb ik uiteindelijk de kans gehad veel te zien; Wale watching vanaf Moreton Island, Burleigh Beach, het grootste Koalapark van Australië bezocht, coastal en forest routes gereden, Montville, Melbourne Cup (paardenrace), Fraser Island, Gold Coast (Surfers Paradise is niets voor mij!), Cairns, Sydney, Perth, Exmooth, Darwin, etc. Voor Nederlandse begrippen heb ik vele kilometers stof achter mij gelaten! Mijn verblijf aan de andere kant van de wereld heb ik afgesloten met een bezoek aan Nieuw Zeeland, ook zeker de moeite waard. Inmiddels ben ik weer op Nederlandse bodem en zal ik nog even tijd nodig hebben om ook hier weer te acclimatiseren. De onvergetelijke ervaring van mijn verblijf in Australië zal ik altijd in mijn ’rugzak’ met mij meedragen. Ik kijk er met een goed gevoel op terug!

 Terug naar overzicht >>
 

Over ons

Wij zijn Helen Eleveld en Carolien Timpers, eigenaar van Scholten Medical en bevlogen ondernemers die een gezamelijke passie delen, namelijk mensen gelukkkig maken in hun werk.
Lees meer >>

Vestigingen

Scholten Medical Recruitment BV Hengelo
Lees meer >>

Scholten & Associates Recruitment AG Zürich
Lees meer >>