De Zwitserland specialist

+31 (0)74 255 92 00 | +41 (0)44 462 1188

Inge

Van vakantiegevoel naar een eigen woning

Ongeveer 14 maanden geleden besloot ik de stap te wagen om in het buitenland te werken. Een kleine drie maand later had ik een nieuwe job gevonden. Toen ik eind november in Zwitserland aankwam drong het niet tot mij door dat mijn leven compleet zou veranderen. Mijn ouders kwamen met me mee en toen zij enkele dagen later huiswaarts keerden had ik het gevoel dat dit enkel een vakantie was.

De eerste week verliep als een soort roes. Ik stond op, genoot van het prachtige zicht over de bergen en probeerde zoveel mogelijk aan de nieuwe taal te wennen. Ik kreeg twee mentoren aangewezen die beide al lang in het ziekenhuis werkten en perfect tweetalige zijn. Dit zorgde ervoor dat ik direct op mijn gemak was. Ik hoefde mij die eerste maand geen zorgen te maken in de taal. Een maand ging voorbij en ik dacht: dit is de max. Met de hulp van de collega’s slaagde ik erin met kerst huiswaarts te keren en mijn ouders te verrassen met mijn aanwezigheid.

Ik jullie met een gerust hart vertellen dat ik mij goed voel in Zwitserland. Het is aangenaam werken met het team. De hoofdverpleegkundige geeft mij af en toe een verlengd weekend, zodat ik naar België kan gaan. Het contact met het thuisfront verloopt vlot mede door Whatsapp en Skype. Mijn vader die voordien geen fan was van reizen is mij al 3 keer komen bezoeken.

Ik heb ondertussen ook een appartement gevonden en verhuis begin juli. Wat wil zeggen dat ik minstens nog een jaar in Zwitserland blijf. Ik leer veel bij en mijn Duits is er zeer goed op vooruit gegaan.

Ik heb tot op heden nog geen spijt gehad van mijn beslissing.

Met vriendelijke groeten,
IngeTerug naar overzicht >>
 

Over ons

Wij zijn Helen Eleveld en Carolien Timpers, eigenaar van Scholten Medical en bevlogen ondernemers die een gezamelijke passie delen, namelijk mensen gelukkkig maken in hun werk.
Lees meer >>

Vestigingen

Scholten Medical Recruitment BV Hengelo
Lees meer >>

Scholten & Associates Recruitment AG Zürich
Lees meer >>